Algemeen
Borculo
Featured

14 september 2022

Begin 2023 start bouw nieuwe brug centrum Borculo

Begin 2023 start bouw nieuwe brug centrum Borculo

BORCULO – Vanaf 26 september 2022 tot midden 2023 wordt de Burgemeester Bloemersstraat in Borculo tussen de Beethovenstraat en Koppeldijk afgesloten voor alle verkeer, behalve voor aanwonenden. De buslijn 23 Borculo – Doetinchem v.v. wordt omgeleid via de Graaf Wichmanstraat. In- en uitstappen bij bushalten Centrum, Cycloonpark en AOC blijft ongewijzigd.

Het bouwen van een dergelijke brug is een grote klus die de nodige tijd vraagt. Eerst moeten er kabels en leidingen worden aangelegd of verlegd of onder de Berkel door. Daarna kan in januari 2023 de bouw de verkeersbrug beginnen. Vanaf februari 2023 zal ook de riolering en het wegdek worden vervangen. De verwachting is dat het totale werk in juli 2023 klaar is.

De Gemeente Berkelland snapt dat er hinder ondervonden kan worden: “We zijn ons bewust van de verkeershinder die ontstaat bij dit werk. We doen er alles aan om die hinder zoveel mogelijk te beperken. Als de aannemer bekend is en voordat we beginnen met de uitvoering van brug, riool en het wegdek organiseren we een inloopbijeenkomst. Dan kunnen de plannen bekeken worden en is er een mogelijkheid om hierop te reageren. De datum en tijdstip vermelden we in BerkelBericht en op de website van de gemeente. Aanwonenden krijgen hiervoor tegen die tijd een brief met een uitnodiging.”

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook