Algemeen
Borculo
Geesteren

7 oktober 2022

Historische Vereniging Borculo houd najaarsbijeenkomst Geesteren

Historische Vereniging Borculo houd najaarsbijeenkomst Geesteren

BORCULO – Omdat er een nieuw boek over meester Heuvel uitkomt heeft de Historische Vereniging Borculo Ben van Dijk en de studiekring Meester Hendrik Willem Heuvel gevraagd om meer over het leven van meester Heuvel te vertellen. Twee jaar geleden werd onder de mooie titel ‘Oolde, mijn Oolde’ Heuvels klassieker ‘Oud-Achterhoeksch boerenleven’ opnieuw uitgegeven.

Vorig jaar verscheen ‘Weg van Oolde’. In dit deel beschrijft Heuvel zijn vormende jaren, tussen zijn veertiende (1878) en zijn zevenentwintigste levensjaar (1891), het jaar van zijn huwelijk. In 1890 moest hij, die zo worstelde met heimwee en zo gebonden was aan thuis, het ouderlijk huis verlaten om zijn beroepsleven elders te vervolgen, allereerst als schoolhoofd in Gelselaar.

Het derde boek begint met Heuvels periode als schoolhoofd in Gelselaar en daarna komen de verhalen over zijn aansluitende Borculose periode.

De HisVeBo kijkt uit naar de bijeenkomst: “Het beloofd dus een interessante avond te worden, we zien u graag in Geesteren! We verheugen ons erop u weer te mogen ontvangen. Bent u nog geen lid, en hebt toch interesse in geschiedenis? Kijk dan op onze website naar de voordelen van het lidmaatschap.”

De najaarsbijeenkomst is op woensdag 19 oktober bij:
Café-restaurant Baan,
Dorpsstraat 6 in Geesteren (Gld).
De aanvang is 20.00 uur . Ook niet leden zijn welkom.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook