Algemeen
Borculo

8 november 2022

Nieuwe feestverlichting in Borculo

Nieuwe feestverlichting in Borculo

BORCULO – De winkelstraten in het centrum van Borculo krijgen nieuwe feestverlichting. Voor de intocht van Sinterklaas (12 november) zal de verlichting worden opgehangen en zorgt zo voor een sfeervol beeld in de straten. De ondernemersvereniging vergoedt de stroomkosten.

De nieuwe verlichting is onderdeel van het revitaliseringsplan voor het centrum van Borculo. Ondernemers en inwoners drongen er bij de inventarisatie van ideeën op aan de bestaande, verouderde, verlichting te vernieuwen om zo meer sfeer te creëren tijdens de donkere dagen.

Na goedkeuring voor budget is met een aantal mensen gekeken naar passende verlichting en zijn een paar bedrijven benaderd om een voorstel en offerte uit te brengen. Daarbij is de keuze gevallen op het bedrijf Dream-Star in Lichtenvoorde. De nieuwe verlichting boven de straten symboliseert de golven van de Berkel en drie bollen herinneren aan het eerste wapen van Borculo. Tevens is bewust gekozen voor energiezuinige LED-verlichting.

Vergoeding stroomkosten

De nieuwe verlichting is in nauw overleg met de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV) aangeschaft. De kosten voor onderhoud, opslag en reparatie neemt de BOV voor haar rekening.

Voordat de verlichting wordt opgehangen is uitvoerig gesproken over de zeer hoge energieprijzen van dit moment. De optie om helemaal niets op te hangen viel snel af. Daarom is ervoor gekozen om de ondernemers/inwoners van wie stroom wordt afgenomen om de verlichting te laten branden, volledig te compenseren voor de kosten.

De komende tien weken kunnen bezoekers van het centrum genieten van het sfeervolle licht. Boven de straten komen 22 overspanningen (Veemarkt, Muraltplein, Kerkstraat en Voorstad) en 21 ornamenten aan lantaarnpalen (Spoorstraat en Veemarkt).

Foto: Pixabay

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook