Algemeen
Borculo
Featured

8 november 2022

Beleeftuin bij Careaz krijgt vorm

Beleeftuin bij Careaz krijgt vorm

BORCULO – Er werd flink doorgewerkt afgelopen zaterdagochtend in de nieuwe Belevingstuin bij ouderenzorglocatie J.W. Andriessen in Borculo. Onder een strak blauwe lucht staken buurtgenoten, familie van bewoners, medewerkers van Careaz, en andere vrijwilligers van gemeente Berkelland de handen uit de mouwen om planten, bloembollen en heesters in te planten/poten. Dit deden zij onder deskundige begeleiding van de lokale ondernemers Erfra, Luijendijk Hoveniers en Kwekerij Heutinck. Ook aanwezig was de Stichting Vrienden van Careaz J.W. Andriessen, de drijvende kracht achter de werving van de fondsen en giften voor dit project. Samen met enthousiaste medewerkers van Careaz staken zij veel tijd en energie om deze al langer gekoesterde wens te kunnen realiseren.

De Belevingstuin is gericht op ontspanning in de buitenlucht waarbij de zintuigen als ruiken, horen, zien, voelen en proeven worden geprikkeld en beweging wordt gestimuleerd. Dit gebeurt doordat er in het ontwerp veel verschillende elementen zijn opgenomen. Gericht op geuren en kleuren, zon en schaduw, wandelen en even uitrusten op het bankje, even terugtrekken of juist elkaar ontmoeten. Uit onderzoek blijkt dat een dergelijke buitenruimte een positief effect kan hebben op de kwaliteit van leven voor mensen met dementie.

Na het harde werken was het uiteraard tijd om met een hapje en een drankje bij te komen van de inspanningen, gezellig na te praten en te genieten van het resultaat. Het grootste deel van de aanleg van de tuin is inmiddels achter de rug. Inzaaien van het gras en het aanbrengen van duurzaam halfverhardingsmateriaal op de paden, volgen op een later moment. Evenals het plaatsen van twee van de beweegtoestellen die nu nog elders op het terrein staan. De wens bestaat om nog aanvullende, nieuwe beweegtoestellen in de tuin te plaatsen. Want hoe mooi is het om beweging en beleving samen te laten komen in zo’n prachtige tuin. Aanvullende giften en donaties hiervoor zijn dan ook van harte welkom. Donateurs die dit project een warm hart toedragen en vrijwilligers voor het tuinonderhoud kunnen zich melden via een mail naar anita.oldenhave@careaz.nl of via tel. 088-110 6000.

Het duurt nog even voordat het groei- en bloeiseizoen weer gaat starten en de kleur in de tuin te bewonderen zal zijn. Maar nu al is duidelijk dat het een heerlijke buitenruimte wordt, waar naast bewoners en familie, óók de omwonenden van harte welkom zijn om te genieten en elkaar te ontmoeten.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook