Algemeen
Borculo
Featured

13 november 2022

Na succesvolle avondintocht organiseert Borculo Sint Nicolaasstad beleefweekend op 19 & 20 november

Na succesvolle avondintocht organiseert Borculo Sint Nicolaasstad beleefweekend op 19 & 20 november

BORCULO – De oude Berkelstad Borculo is prachtig versierd, 100 gevelvlaggen en borden waren opgehangen in de binnenstad en alles was klaar om Sint Nicolaas te ontvangen. Op de berkelzomp De Jappe voer Sint Nicolaas zaterdagavond langs de duizenden kinderen en ouders. Een spectaculaire avondintocht in de Achterhoek, waarbij de Berkel en de Jappe prachtige waren verlicht. De belangstelling was overweldigend groot, waarbij Sint Nicolaas en zijn Pieten ook kinderen herkende uit de omliggende plaatsen van Borculo en zelfs ver daarbuiten. De kinderen uit Borculo hadden een lampion ontvangen en zorgden ervoor dat Sint Nicolaas onder het licht van de maan en sterren zijn weg kon vinden naar de Molenkolk voor de watermolen, een prachtig schouwspel. Bij de watermolen stapte Sint Nicolaas aan wal en nadat hij werd welkom geheten door burgemeester Joost van Oostrum, kreeg hij uit handen van de burgemeester de stadssleutel en de sleutel van het Pakjeshuys. Daarna ging de intocht verder naar het Sint Nicolaasplein voor de Joriskerk waar nog een prachtig welkomsfeest werd gehouden. Hier bleek wel dat één van de Pieten de sleutel van het Pakjeshuys is verloren, dus hoe dit gaat aflopen? Maar zoals Sint Nicolaas zelf zegt:  “alles komt goed”.

Volgend weekend kunnen de kinderen tijdens het evenement “Beleef Sint Nicolaasstad” onder andere een kijkje nemen in de werkkamer van Sint Nicolaas, een bezoek brengen aan het Pietenleslokaal of een vaartochtje maken met de boot en nog veel meer activiteiten. Ook kunnen de kinderen een mooie sleutel kleuren en wie weet zit daar de juiste sleutel tussen om het Pakjeshuys te openen en wordt Pakjesavond gered. Het kind die deze sleutel heeft getekend zal op 5 december nog een bezoek krijgen van Sint Nicolaas.

Er zijn nog enkele kaarten te koop, wil je het feest in dé stad van Sint Nicolaas niet missen, kijk dan gauw op www.sinterklaasborculo.nl en bestel gauw je kaarten. Sint Nicolaas ziet jullie graag! “We gaan er met elkaar een ongelooflijke mooie tijd van maken.”

Daarna vertrok Sint Nicolaas op zijn paard Ozosnel en de Pieten de duisternis in, het is tijd om de schoenen te gaan vullen in de oude Berkelstad Borculo, dé stad van Sint Nicolaas.

Bovenstaande foto’s: Sinterklaasintocht Borculo / Onderstaande foto’s: OverBorculo.nl