Algemeen
Borculo

30 januari 2023

Het Brandweermuseum Borculo heeft ambitie

Het Brandweermuseum Borculo heeft ambitie

BORCULO – Het brandweermuseum heeft een ambitieus plan ontwikkelt om het museum te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst. Met innovatieve ideeën en het aantrekkelijk exposeren van de collectie denkt de organisatie een nog mooier museum te kunnen maken. Onze ambitie is om het museum op de kaart te zetten voor de stad Borculo, voor de regio Achterhoek en als publiekstrekker voor toeristen uit binnen en buitenland

Het museum wordt uitsluitend beheerd en onderhouden door vrijwilligers die met veel passie werken aan de unieke objecten van het museum.

Om de ambities voor het museum te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die onze teams komen versterken.

Wij zoeken enthousiastelingen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, techniek, educatie en promotie.

Zou het niet mooi zijn om te kunnen werken aan een unieke brandweerwagen waar veel geschiedenis mee geschreven is en ingezet is bij veel operaties. Maar het is ook ontzettend leuk om bezoekers rond te leiden in het museum en een verhaal over de geschiedenis van de brandweer in Borculo te kunnen vertellen!

Een aantal voorbeelden van vrijwilligersactiviteiten zijn:

  • Zorgen dat de collectie op orde komt door deze te fotograferen en te registreren
  • Werken aan oude brandweerauto’s zodat de techniek behouden blijft
  • Bezoekers te vertellen over de brandweergeschiedenis
  • Jongeren te leren over brandveiligheid
  • Mee te werken aan promotie door exposities en evenementen te organiseren

Wij organiseren een speciale vrijwilligersavond op donderdag 16 februari in het brandweermuseum aan de Hofstraat 5  7271 AP Borculo.

De inloop is vanaf 19.15 u. Mocht je interesse hebben om deze avond bij te wonen meld je dan aan op de website www.brandweermuseumborculo.nl/vrijwilliger

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook