Algemeen
Borculo
Featured

15 maart 2023

Boot ‘De Jappe’ gaat 34e vaarseizoen in na onderhoud

Boot ‘De Jappe’ gaat 34e vaarseizoen in na onderhoud

BORCULO – Ondanks de striemende regen is afgelopen donderdag boot ‘De Jappe’ in Borculo te water gelaten. Na bijna 2 maanden van onderhoud, glimt de boot weer aan alle kanten en is hij klaar voor het nieuwe vaarseizoen dat start op 1 april aanstaande.

Wat bijzonder is, is dat deze boot het 34e vaarseizoen ingaat met nog steeds dezelfde boot zoals hij in 1989 te water is gelaten. De vrijwillige schippers hebben de boot goed onderhouden, alle losse onderdelen gedemonteerd, geschuurd en indien nodig gerepareerd en van een nieuwe verflaag voorzien.

Tijdens het nieuwe vaarseizoen zullen er verschillende tochten georganiseerd worden, waaronder de reguliere tochten over de oude en nieuwe Berkel. Maar ook wordt er in augustus als uitbreiding van de huidige arrangementen gevaren via de duikersluis onder de Graaf Wichmanstraat richting het centrum.

Voor de jongste vaargasten kan er bij voldoende deelname een piratentocht geregeld worden als verjaardagsfeestje. Ook is er de mogelijkheid voor groepen 7 en 8 van basisscholen om een schoolvaart te houden met een 3 uur durend programma ontwikkeld samen met het Watermuseum Arnhem.

Doordat veel vakantiegangers dit jaar in Nederland blijven, wordt er verwacht dat er veel gasten gebruik zullen maken van een heerlijk tochtje over de Berkel. De schippers vertellen vol enthousiasme over hun boot en wat er op en langs het water gebeurt. Zo wordt er verteld hoe vroeger de Berkelzomp gebruikt werd voor transport van allerlei waren.

Boot ‘De Jappe’ ligt klaar voor het nieuwe vaarseizoen en we hopen weer veel gasten te mogen ontvangen in onze Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat 48a in Borculo.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook