Algemeen
Gelselaar

21 maart 2023

Jubilarissenconcert van Excelsior Gelselaar

Jubilarissenconcert van Excelsior Gelselaar

GELSELAAR – Op zaterdag 25 maart zal het harmonieorkest en de malletband van muziekvereniging Excelsior Gelselaar een gevarieerd concert geven, waarbij drie nummers zijn uitgekozen door de jubilarissen die deze avond gehuldigd worden. De jubilea zijn een jaar uitgesteld, waardoor Henk Brandenbarg momenteel al 61 jaar lid is en zowel Dick Wanink als Gerrit Reugebrink allebei 51 jaar lid zijn.

Toen Henk twaalf jaar oud was, begon hij bij Excelsior op kleine trom. Hij herinnert zich nog dat ze voorzichtig moesten zijn wanneer ze een optocht moesten lopen als het regende, omdat het kalvervel waarmee de trommel was bespannen daar niet goed tegen kon.

Dick en Gerrit begonnen allebei met trompetlessen op de muziekschool, maar door de voortdurende kritiek van de leraar stopten ze hier al snel mee. Vervolgens kwam Geert Sprick naar Gelselaar om de jongens les te geven, waarna het plezier in het maken van muziek altijd is gebleven. Gerrit speelt nog steeds trompet en Dick is inmiddels overgestapt op bariton.

Henk heeft ook nog een aantal jaren gedrumd bij kapel De Scholl’n Meijers, totdat hij dit niet meer kon combineren met het maken van feestmuziek bij het Duo Bokkinga. De naam van de kapel werd later gewijzigd in Edelweiss-Kapelle en na nog een modernisering in Edelweiss. Dick en Gerrit spelen hier ook al respectievelijk 50 en 42 jaar met veel plezier.

De gekozen nummers van de jubilarissen zijn echte Excelsior-klassiekers, hoewel een groot deel van het orkest deze nummers nog nooit heeft gespeeld. Henk heeft gekozen voor La Storia, waarmee het harmonieorkest Excelsior in 1998 op concours is geweest. Dick koos voor het voormalige concoursnummer Ivanhoe en op verzoek van Gerrit wordt New York Overture gespeeld, waarin een mooie trompetsolo zit.

Het concert zal om 20.00 uur beginnen in zaal Florijn. De entree bedraagt drie euro.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook