Algemeen
Borculo

6 april 2023

Unieke expositie van Berkellandse kunstenaars gaat verhuizen

Unieke expositie van Berkellandse kunstenaars gaat verhuizen

BORCULO – Borculose beeldhouwer en vormgever Dolf Bierhuizen heeft op persoonlijk initiatief veertien Berkellandse kunstenaars verzameld om deel te nemen aan een bijzonder houtproject. Iedere kunstenaar heeft zijn eigen discipline, zoals beeldhouwen, hout draaien, keramiek, recycle kunst, combi pyrografie, abstracte technieken, houtbewerkers, combi bronsgieten, boomkunst carving, combi metaalbewerken, keramagiek en beeldende kunst.

Op 17 februari 2022 is er aan ’t Rijkenbarg in Ruurlo een zomereik van 20 meter met een omtrek van 3.60 m beschikbaar gesteld door de gemeente Berkelland en aldaar tussen twee stormen door omgezaagd. De deelnemende kunstenaars hebben een gedeelte van de eik uitgezocht en hebben vorig jaar keihard gewerkt om hun kunstwerk op tijd klaar te hebben.

De expositie “1 Eik & 14 Kunstenaars” heeft het Gemeentehuis van Berkelland na drie maanden verlaten en zal vanaf 1 april tot 29 juni 2023 te zien zijn in het Boerderijtje nabij de Mallumse molen in Eibergen. Deze locatie is beschikbaar gesteld door de Stichting Eibergse Molens en de kunstenaars zullen bij toerbeurt aanwezig zijn op donderdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Deze locatie is een prachtige start voor fiets- en wandelroutes, vlakbij de Kruidenhof en het Muldershuis. Noteer alvast 18 mei, Hemelvaartsdag, in uw agenda, want dan zullen de meeste kunstenaars aanwezig zijn voor een demonstratiedag. Vanaf 30 juni tot 29 september zal de expositie te zien zijn in Natuurpark Kronenkamp in Neede en van 29 september tot 29 december zullen de kunstwerken te bewonderen zijn bij het VVV in Ruurlo.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook