Algemeen
Borculo

11 mei 2023

Borculo in de ban van Lego-steentjes in het Brandweermuseum

Borculo in de ban van Lego-steentjes in het Brandweermuseum

BORCULO – Borculo werd tijdens de afgelopen meivakantie volledig ondergedompeld in een zee van Lego-steentjes in het Brandweermuseum. Met maar liefst 250.000 steentjes bracht IncidentenCity, een organisatie gespecialiseerd in het nagebouwen van incidenten, haar 23 reconstructies van brandweergerelateerde gebeurtenissen tentoon in het museum. Het gehele spektakel besloeg een oppervlakte van 23 vierkante meter en zelfs het beroemde treinincident in Voorschoten, waarbij een kraan betrokken was, was tot in detail nagemaakt.

Het hoofddoel van deze indrukwekkende tentoonstelling was om educatie op een speelse manier te bevorderen, met natuurlijk een prijsvraag als extra element. Om de slagzin te kunnen vormen, werden de bezoekende kinderen en ouders uitgedaagd om de letters te noteren die bij de bijbehorende incidenten hoorden.

De slagzin luidde: “Heb jij rookmelders thuis?” Het juiste antwoord moest uiteraard “ja” zijn. Voor elke dag van de meivakantie was er een dagprijs beschikbaar, bestaande uit een Lego-terreinbrandweerwagen. Op maandag werden er nog eens twee hoofdprijzen verloot uit alle ingeleverde formulieren. De gelukkige winnaars waren Milan en Jadè uit Lochem, die samen één formulier hadden ingevuld, en Thomas Engels uit Angeren. We feliciteren hen van harte met hun prijzen.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook