Algemeen
Borculo
Featured
Haarlo

17 mei 2023

Jaarlijkse Zonnebloemloterij van start in Borculo/Haarlo

Jaarlijkse Zonnebloemloterij van start in Borculo/Haarlo

BORCULO / HAARLO – De Zonnebloem, afdeling Borculo-Haarlo, is verheugd te melden dat de verkoop van zonnebloemloten vorige week van start is gegaan. Bestuursleden Gerrit Sprokkereef en Wim Fokkers hadden de eer om het eerste lot te overhandigen aan Tineke Wantia-Lerink van HCR Prinsen.

Vanaf maandag 5 juni zullen de verkopers de straten opgaan. De lotenverkoop was vorig jaar een groot succes voor de afdeling Borculo-Haarlo. De opbrengst van de lotenverkoop wordt gebruikt om uitstapjes en activiteiten te financieren voor volwassenen (18+) met een lichamelijke beperking.

De Zonnebloem, een vrijwilligersorganisatie, zet zich in om het sociaal isolement van mensen met een lichamelijke beperking te doorbreken door huisbezoeken en het organiseren van uitstapjes. Van elk verkocht lot gaat 75% direct naar de lokale Zonnebloemafdeling, waarmee tal van activiteiten en uitstapjes worden gefinancierd. Het resterende deel wordt gebruikt voor landelijke projecten van de Zonnebloem, waaronder de Zonnebloemauto’s en -fietsen en de organisatie van de loterij.

Tineke Wantia benadrukt het belang van aandacht voor dergelijke organisaties en hun acties vanuit de gemeente. “We leven in een verzorgingsstaat waarin veel goed geregeld is, maar zonder vrijwilligers is het niet compleet. Zij spelen een cruciale rol in het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen”, aldus Wantia.

Mensen die De Zonnebloem willen steunen, maar de vrijwilligers aan de deur hebben gemist, kunnen ook online loten aanschaffen via www.zonnebloem.nl/loterij. “We wensen onze verkopers evenveel succes als vorig jaar”, zegt Gerrit Sprokkereef.

De Zonnebloem afdeling Borculo-Haarlo is ook op zoek naar vrijwilligers. Als u geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk of een bestuursfunctie bij de Zonnebloemafdeling Borculo-Haarlo, neem dan contact op met Gerrit Sprokkereef op 0545-273469.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook