Algemeen
Borculo
Featured

23 mei 2023

Bomvol sport- en muziekprogramma op Emausspektakel 2023

Bomvol sport- en muziekprogramma op Emausspektakel 2023

BORCULO – Het Emausspektakel Dijkhoek is het jaarlijks terugkerende festijn rond Pinsksteren dat bestaat uit sport, muziek en vooral gezelligheid. Het spektakel wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 27 mei en zondag 28 mei en vindt plaats in de buurtschap Dijkhoek te Borculo. Het voet- en volleybaltoernooi is vooral bedoeld voor caféteams, vriendenteams, bedrijven, straten, wijkteams of families.

Dit jaar heeft de organisatie stichting Vrijetijdsteam Dijkhoek (VTD) naast een overvol sportprogramma op beide dagen ook tal van artiesten en DJ’s die gaan zorgen voor twee knallende feestavonden. Op de zaterdag zal Dj Doubble B uit Lichtenvoorde zorgen voor een onvergetelijke tentsfeer. Daarnaast komt net als vorig jaar ook feestartiest Arjon Oostrom de tent weer op zijn kop zetten! Op de zondag zal DJ Rhandy Bishop de sfeer gaan maken met afwisselend zang en plaatjes draaien. Als ultieme afsluiter komt de DJ feestact OJKB – Ouwe Jongens Krentebrood naar de Dijkhoek voor een uur lang non-stop feesthits uit de 90’s en 00’s, maar dan met dikke vette beats van nu erin gemixt. Zakken Zakken Zakken en Springen Springen Springen, met gierende banden grijpen ze je bij je lurven. Hoe mooi wil je het hebben! De entree is gratis.

Nieuwe opzet voetbal en volleybaltoernooi

Naar aanleiding van de enquête tijdens de laatste editie is gekozen om dit jaar bij het Emaus voetbaltoernooi met 3 poules te gaan werken. De indeling hiervan wordt gemaakt op basis van de uitslagen van de editie in 2022. Inmiddels kunnen we de namen van de drie voetbalpoules prijsgeven. De eerste poule is de “Profklasse”: deze poule bestaat uit de wat meer prestatieve teams. De tweede poule, genaamd “Top of Flop klasse”, gaat bestaan uit teams die er gezien de uitslagen van vorig jaar wat tussenin zitten. De derde en laatste poule noemen we, hoe kan het ook anders, de “Kelderklasse”.

Ieder jaar kun je uit een poule degraderen of promoveren…Het voetbaltoernooi was al snel volgeboekt.
Op de zondag is er naast het voetbal ook een volleybaltoernooi. Het volleybaltoernooi bestaat dit jaar uit één (mix)poule. Het is toegestaan om met alleen maar dames, alleen maar heren of gemengd mee te doen.

Bewust bezig zijn met afval scheiden

De organisatie gaat dit jaar op het Emausspektakel vast oefenen met het gescheiden inzamelen van plastic drankbekers. Stichting VTD vraagt daarom ook alle medewerking van de bezoekers om gezamenlijk de drankbekers apart te houden van het overige afval, zodat we zoveel mogelijk bekers ‘schoon’ terug aan de bar krijgen. Het ziet er naar uit dat evenementen vanaf volgend jaar verplicht worden om plastic(afval) te  gaan hergebruiken of recyclen. Hopelijk wordt iedereen zo al vast wat bewuster!

Meer info en het complete programma is binnenkort te vinden op www.emausspektakel.nl 

Advertentie:

Booking.com

Lees ook