Algemeen
Borculo

30 mei 2023

Brenda Bee uit Borculo brengt nieuwe single uit

Brenda Bee uit Borculo brengt nieuwe single uit

BORCULO – Zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee brengt op vrijdag 26 mei 2023 haar nieuwe single Curro Ergo Sum uit, en zet daarmee op satirische wijze vraagtekens bij onze gejaagde levensstijl. “We doen de gekste dingen om mee te kunnen komen in de ratrace van het moderne leven”, vertelt Brenda, “maar vergeten daarbij vaak ook echt te leven. We slikken ons een ongeluk aan supplementen, omdat we geen tijd maken om gezond te koken; we sporten ons een slag in de rondte om fit te blijven, maar hebben geen tijd om ook de nodige rust in te bouwen; we werken ons te pletter om alsmaar meer spullen te kunnen kopen en nog comfortabeler te leven, maar houden geen tijd over om er ook echt van te genieten…” Het moderne leven zit vol met dit soort paradoxen, en hoe hard Brenda zich ook probeert te verzetten tegen deze gekte, laat ook zij er zich met enige regelmaat in meesleuren.

Curro Ergo Sum is een expressieve poptrack, een song die je tekstueel, maar ook muzikaal volledig meesleurt in deze paradoxale absurde realiteit. Het arrangement bouwt op vanuit een ritmisch pianothema, die de onrust van het gejaagde leven treffend verbeeldt, tot een bombastische apotheose van drums, strijkers, snerpende gitaren, hysterische operazang en een opzwepend gospelkoor, waarin de stem van Brenda lijkt te verdrinken zoals het individu dreigt onder te gaan in de hectiek van het moderne leven. Curro Ergo Sum wordt uitgebracht via PVT Records en is verkrijgbaar op alle streamingplatformen.

Biografie Brenda Bee

Brenda Bee is een Nederlandse zangeres en liedjesschrijfster, die in het najaar van 2022 haar eerste solotour met Nederlandstalige popliedjes/kleinkunst-repertoire lanceerde. Vanachter haar vleugeltje geeft Brenda haar publiek een inkijkje in haar hoofd en leven met haar ontroerende, opzwepende, grappige en verrassende liedjes. Een leven dat zij omschrijft als een soort golfbad; meestal zeer vermakelijk, maar vaak ook gewoon een kwestie van heel hard zwemmen. Maar, vooral een leven dat zij niet kan verenigen met het beeld van een popster; het is niet spannender dan dat van andere mensen, het kent dezelfde hoogte- en dieptepunten, onhandigheden, beslommeringen en uitdagingen. Maar, daarin schuilt voor Brenda juist de schoonheid en inspiratie. De zangeres en pianiste schrijft liedjes over ouder worden, permanent tijdgebrek, tinderen, verliefdheid en bewijsdrang. “Het is alsof ik met een goede vriendin aan de keukentafel zit bij te praten”, aldus een toeschouwer. Brenda haar leven staat al sinds haar kindertijd in het teken van pianolessen, zanglessen, danslessen, acteerlessen, optredens en theatervoorstellingen. Niet verwonderlijk dus, dat ze in 2006 terecht kwam op het Artez Conservatorium te Enschede, waar ze in 2010 afstudeerde in de richting Singer & Songwriter.

In 2014 en 2017 bracht zij de Engelstalige albums Sweet Disguise en Young and Foolish uit, waarmee zij optredens en airplay behaalde op landelijke radiostations als Radio 1, Radio 2, Radio 538 en Sublime FM. Daarnaast tourt ze sinds 2012 jaarlijks als leadzangeres, met muziek theaterprogramma’s The Best of Britain en Motel Westcoast, naast onder andere Syb van der Ploeg (de Kast) Edward Reekers (Kayak), Maarten Peters (Margriet Eshuys, Frank Boeijen groep) en de Zuid-Afrikaanse zangeres Dilana Smith. In 2020 nam Brenda, die als muzikante toch thuis zat in verband met de pandemie, deel aan The Voice of Holland en zorgde voor de nodige media sensatie. Ook is Brenda werkzaam als studiozangeres en voice-over voor merken als Wehkamp, Prodent en VidaXL en schrijft muziek in opdracht voor particuliere en zakelijke gelegenheden. De afgelopen jaren is Brenda zich gaan toeleggen op het produceren van muziek en schreef zij een groot repertoire Nederlandstalige muziek. In 2022 lanceerde Brenda een kerstsingle genaamd De Kerstman met Pensioen. In maart 2023 zag de single Wat Doe Je Dan het digitale levenslicht. In de loop van dit jaar zal Brenda veel van haar Nederlandstalige repertoire gaan uitbrengen alvorens zij wederom zal gaan touren door Nederland en België met haar solo voorstelling Ik Ren Dus Ik Ben in het najaar van 2023 en voorjaar van 2024.

Foto: brendabee.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook