Algemeen
Featured
Geesteren

15 juni 2023

Een weekend vol sport, muziek en plezier in Geesteren

Een weekend vol sport, muziek en plezier in Geesteren

GEESTEREN – In het weekend van 16 tot en met 18 juni 2023 staat sportpark de “de Brouwer” van G.S.V.’63 volop in het teken van voetbal en muziek. Op vrijdag 16 juni zullen alle jeugdspelers van UNO’21 afscheid nemen van het seizoen 2022/2023. Na een succesvol tweede jaar van UNO’21 wordt afscheid genomen van het huidige seizoen door alle jeugdspel(ster)s een wedstrijdje te laten spelen tegen hun ouders of verzorgers aangevuld met de trainers en coaches.  Aansluitend zullen ze hun krachten meten vanaf de penaltystip. Op deze wijze luiden alle speler(ster)s samen met hun ouders en verzorgers samen de zomerstop in.

17 juni zal alweer de achtste  editie van de Nacht van Geesteren plaatsvinden. De Nacht van Geesteren  is een 7 tegen 7 voetbaltoernooi waarbij prestatie maar bovenal sportiviteit de boventoon voeren. De zeventallen die meedoen zijn door deelnemers zelf samengesteld en bestaan veelal uit vrienden of vriendinnen teams, samengestelde teams van één of meerdere verenigingen, buren, bedrijven en ga zo maar door. Om prestatie en het echte recreatieve voetbal toch enigszins te scheiden zijn er twee categorieën. De wat en halfwat klasse. De wat klasse wordt gevormd door teams die echt voor de felbegeerde nacht van Geesteren bokaal gaan. Daarentegen staat het echte recreatie voetbal in de half wat klasse centraal al neemt hier het fanatisme gedurende het toernooi ook wel toe. Om het sportieve karakter van het toernooi te benadrukken is de belangrijkste prijs van het toernooi de roze schoen.  Dit is de sportiviteitsbeker waarbij alle wedstrijden door de dienstdoende scheidsrechter middels punten worden beoordeeld op hun gedrag in het veld. Na afloop van de finales is er aansluitend een groot feest op het sportpark met medewerking van goede muziek. Ditmaal zal de coverband ONWIES het muzikale gedeelte op zich nemen. De band staat bekend om brede repertoire aan classics en zal de tent zekers plat spelen. Een leuk detail hierbij is dat muzikanten zelf deelnemen aan het toernooi

Inmiddels is de nacht van Geesteren een begrip aan het worden in de regio. Met een deelname van bijna 20 teams is het toernooi nog niet helemaal vol. De nakompetitie van diverse elftallen in de regio is hier debet aan maar als komende weekend de helft van de elftallen zijn uitgeschakeld in de play offs van het amateurvoetbal verwachten we nog een aantal extra teams te verwelkomen. De opgave blijft dan ook tot dinsdag 13 juni geopend.

Voetbal je niet mee komt gerust kijken op 17 juni. Om 17.00 uur starten we met het toernooi en langs de lijn kunt u genieten van de gezelligheid op “de Brouwer” en kennisnemen van de kwaliteiten van de speler(ster)s of juist wat er daarvan ontbreekt, om aansluitend samen met de deelnemers van het toernooi te gaan genieten van geweldige avond vol muziek, feest en gezelligheid. De dag erna neemt Amicitia het heft in handen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook