Algemeen
Haarlo

12 juni 2023

Toneelspel over de ‘Schat van Scholte’

Toneelspel over de ‘Schat van Scholte’

HAARLO – In 1980 werd in Haarlo door Boer Memelink een kruik met gouden munten uit de 17e eeuw gevonden op boerderij “de Scholte” waar op dit moment Zorgboerderij De Berkelhof gevestigd is. In Haarlo is dit verhaal alom bekend. Reden voor HCR Prinsen om het te verwerken in een wandeling rondom deze vondst, het wandelpad Schat van Scholte, in de volksmond ook wel “Scholtenpad” genoemd. Voor de opening van dit Scholtenpad werd vorig jaar zomer Theatertroep voor Galg en Rad uit Groenlo gevraagd. Op diverse plaatsen langs het pad verzorgden zij korte optredens en van het één kwam het ander…. Muziektheater Haarlo werd opgericht.  

Tijdens een avondvullend programma worden bezoekers door live-muziek, toneelspel en liederen meegenomen op een hilarische reis door te tijd. Een reis die te maken heeft met die kruik vol munten, gevonden in Haarlo in 1980.  Voor het muzikale deel van de voorstelling is Zangkoor Timeless uit Haarlo ingeschakeld. 

Het toneelscript is geschreven door Betsie Ooink en haar zoon Rimmert Ooink jr. (beide lid van Theatertroep voor Galg en Rad).

Bij zowel het koor als de toneelgroep zijn inwoners van Haarlo en omtrek aangesloten voor dit speciale project en zelfs medewerkers en cliënten van de zorgboerderij van Stichting de Berkelhof hebben een rol of een taak tijdens het evenement. Ook de bekende achterhoekse zanger Herman Riethorst begeleid op harmonica door Anette Lodeweegs zijn medewerking aan deze productie. 

Kaarten zijn te koop via leden van de genoemde verenigingen, bij Stichting de Berkelhof en via HCR Prinsen. Tevens is daar de mogelijkheid een Theatermenu te reserveren voorafgaand aan de voorstelling.

Houdt u er rekening mee dat op het evenemententerrein uitsluitend contant betaald kan worden en dat de voorstellingen in de open lucht zullen worden vertoond. In de pauze zal er een verloting met leuke, lokale prijzen plaatsvinden. 

Waar: Op het terrein van De Kluntsjespot, Wolinkweg 19 Haarlo (in de open lucht)
Wanneer: 15, 16 en 17 juni om 20 uur
Wat kost het: €12,50 in de voorverkoop, €15 aan de kassa, €28,50 Theatermenu incl entree

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook