Algemeen
Gelselaar

15 juni 2023

Popkoor SoSjaal viert koperen jubileum

Popkoor SoSjaal viert koperen jubileum

GELSELAAR – Begin dit jaar kwamen de leden van SoSjaal tot de ontdekking dat het 12½ jaar geleden is dat hun popkoor is opgericht. Dat wordt woensdag 5 juli buiten bij het Dorpshoes in Gelselaar gevierd met een concert waaraan ook de andere muzikale verenigingen uit het dorp meewerken. Tijdens het zomerfeest van 2010 trad in de feesttent in Gelselaar een koor op. Enkele inwoners beweerden toen dat zij ook wel dat soort nummers konden zingen. Erna Wanink hoorde dat en nodigde in oktober via het Gaanze Praötje belangstellenden uit om hierover te brainstormen.

Er kwamen 14 enthousiaste mensen naar de bijeenkomst bij haar thuis. Een van hen was Rosanne Sprick, die destijds ook in Gelselaar woonde. Zij wilde het koor wel leiden. De naam werd SoSjaal: een samenvoeging van de muzieknoot en de sjaal die de leden gingen dragen. Inmiddels beschikt het koor over een breed repertoire met populaire muziek. Voornamelijk Engels- en Nederlandstalig, maar ook dialect en fantasietalen worden niet geschuwd.

Op dit moment telt het koor 23 leden en staat sinds begin dit jaar onder de bezielende leiding van Ester Wiegerinck. Zij wordt dan ook gepresenteerd tijdens het jubileumconcert. Rosanne, die vorig jaar afscheid heeft genomen, zal het programma die avond aan elkaar praten.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar en om 20.00 uur begint het muzikale programma. Dat wordt voor de pauze verzorgd door Zangverenging Comt nu met Sangh en de malletband en het harmonieorkest van muziekvereniging Excelsior. Eén nummer wordt dan door alle deelnemers gezamenlijk ten gehore gebracht. Na de pauze geven de leden van Popkoor SoSjaal een korte impressie van wat zij door de jaren heen gezongen hebben.

Wanneer het onverhoopt slecht weer is wordt het concert in de kerk gehouden.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook