Algemeen
Borculo
Featured
Foto's

17 juli 2023

In beeld: Openluchtspel Borculo speelt Het Veenspook

In beeld: Openluchtspel Borculo speelt Het Veenspook

BORCULO – Het Openluchtspel Borculo speelt dit jaar het verhaal Het Veenspook van Dick Eggengoor. De voorstelling speelt zich af in de jaren 80 van de vorige eeuw en gaat over een verlopen herberg aan de grens tussen Nederland en Duitsland.

De herberg is nagebouwd op het terrein van het openluchttheater. De decorbouwers hebben zich laten inspireren door het voormalige café Hassink in de buurtschap Nettelhorst. De voorstelling wordt geregisseerd door Gerrit Kers. Een openluchtspel is voor zowel de spelers als verdere betrokkenen een bijzondere uitdaging. Je hebt immers geen doek dat opgaat of tussendoor sluit voor nieuwe scenes. De timing is daarom heel belangrijk.

In de voorstelling speelt ook een hond een rol. De hond is getraind om een wolf te spelen. De hond moet in een een-tweetje tussen zijn bazin en een andere vrouw door het beeld lopen, op zoek naar schapen.

De voorstellingen wordt van 14 juli tot en met 22 juli opgevoerd. Kaarten zijn te koop via de website van het openluchttheater.

Over Openluchtspel Borculo

Openluchtspel Borculo is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 1990 wordt georganiseerd. Het openluchttheater Het Galgenveld vormt het decor waar zeshonderd bezoekers op een halfronde tribune het schouwspel kunnen volgen.

Foto’s:

Advertentie:

Booking.com

Lees ook