Algemeen
Berkelland
Borculo
Featured

7 augustus 2023

5e Internationale Berkel Kanorally door Borculo

5e Internationale Berkel Kanorally door Borculo

BORCULO – De 3e Berkelcompagnie organiseert dit jaar voor de 5e keer de kanotoertocht ‘Berkel Kanorally’. Na de twee gezellige kanodagen met mooi weer bij de 4e editie afgelopen jaar wordt de Berkel Kanorally nu opnieuw als tweedaags evenement gehouden, op 26 en 27 augustus 2023. Het wordt weer een mooie kanotocht over de Berkel van Duitsland naar Nederland.

De start is bij Ellewick in Duitsland of bij Rekken op de grens. Dit is nog afhankelijk van het waterpeil in Duitsland. Dat wordt in de week voor de start bepaald. De finish is dit jaar weer aan de nieuwe kade bij de fluisterboten aan ’t Rijkenhage in Zutphen, waar op dat moment ook het Berkel(Hanze)festival plaatsvindt.

Het is een tocht voor kanovaarders met wat ervaring: de af te leggen afstanden zijn

  • de 1e dag: 25 km vanaf Ellewick of 20 km vanaf de grens
  • de 2e dag: 28 km vanaf De Zompenloze in Borculo tot de finish in Zutphen.
    Bij de stuwen moet er uitgestapt worden. De kano’s moeten overgedragen worden naar de andere kant van de stuw en daar kan weer ingestapt worden.

De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met de kanoverenigingen KSV Vreden en LKV Njord (Lochem). Ook Fiets- en Kanoverhuur ten Brinke uit Rekken werkt hieraan actief mee.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook