Algemeen
Berkelland
Featured

22 augustus 2023

KWF Kankerbestrijding collecteert 3 t/m 9 september in Berkelland

KWF Kankerbestrijding collecteert 3 t/m 9 september in Berkelland

BORCULO – Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (3 tot en met 9 september) wordt er in Berkelland weer huis-aan-huis gecollecteerd. Iets doneren? Dat gaat eenvoudig door de QR-code te scannen met uw telefoon.

Op dit moment leven 850.000 Nederlanders met en na kanker. Dat maakt het ook dit jaar weer heel belangrijk om geld op te halen voor KKWF. Jaime Lebbink: “Bijna iedereen wordt wel geraakt door deze ziekte. Of je het nu zelf hebt, of iemand in je omgeving. De impact van kanker is heel groot.”

Steeds beter behandelen

“Door geld op te halen, kunnen we echt een verschil maken”, vervolgt Jaime Lebbink namens de kwf collecteteams . Dankzij alle onderzoeken waarin KWF heeft geïnvesteerd, is kanker steeds beter te behandelen. Nu overleeft gemiddeld 66% van de patiënten de eerste 5 jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%. “Mooi om daar een steentje aan bij te dragen”, vinden de coördinatieteams van Ruurlo, Neede en Borculo.

Iets geven? Even scannen!

Hoewel KWF dit jaar voor het 74e jaar op rij collecteert, is het er door de jaren heen wel moderner op geworden. Zo lopen sinds vorig jaar alle collectanten van KWF met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus. “Handig, dan hoeven mensen niet meer op zoek naar contant geld als we voor de deur staan.”

Collectanten gezocht

Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? In Borculo, Neede, Geesteren en Gelselaar, Ruurlo en Eibergen  zijn we nog dringend op zoek naar collectanten. Want hoe méér huizen we langs kunnen, hoe méér we kunnen betekenen voor mensen met kanker. Wil jij meehelpen met de komende collecteweek? Meld je aan via kwf.nl/wordcollectant.

Collectant gemist?

Heb je de collectant gemist? Geef dan via kwf.nl/collecte.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook