Algemeen

12 september 2013

Etikon gaat voor de tiende titel Topteamcompetitie

Etikon gaat voor de tiende titel Topteamcompetitie

Wordt het opnieuw Etikon uit Haarlo dat aan het eind van het seizoen 2013/2014 de titel voor zich op gaat eisen, de tiende in totaal en de negende op rij, of wordt het team van de  nieuwe teamleider Dinand Prinsen afgelost? Dat is de brandende vraag die menig zich voor aanvang van de competitie heeft gesteld. Prinsen is daar duidelijk in: “Wij zijn uiteraard niet de enige die favoriet is voor de titel, maar dat was het afgelopen seizoen ook zo, maar toch pakten wij vrij gemakkelijk de negende titel”. Als je hem vraagt wie mede favoriet zijn, dan noemt hij direct A1 Biljarts/De Veemarkt uit Doetinchem. “Het team van Willem Siebelink is door het aantrekken van Frédéric Caudron in de breedte natuurlijk sterker geworden, maar zou het voor met name onze speler Jean-Paul de Bruijn wat uitmaken in welk team de Belg speelt wanneer zij tegen elkaar moeten spelen? Ik denk van niet”, vervolgt hij. “Maar vlak ook Dibo-The City uit Deventer en nieuwkomer B.I.O.S./The Blitz niet uit met Dick Jaspers als kopman en Peter Volleberg en René Tull op de kaderspelen”.
Etikon begint de veranderde competitie opzet, er wordt nu twee keer tegen elkaar gespeeld, komende vrijdagavond met de vooruitgespeelde wedstrijd tegen het Steenbergse De Wellse Vaert. De tegenstander komt naar Haarlo met Rob van Raay, Ian van krieken en Peter de Bree, tevens de captain.
Een dag later ontvangt Etikon direct één van de favorieten het Deventerse Dibo-The City, met spelers als Dave Christiani en Martien van der Spoel. Deze beide spelers speelden de afgelopen seizoenen bij de Graafschap Biljarts in Rumpt. Verder bestaat het team uit Micha van Bochem, Jos Bongers en Hennie de Heus.
Het team van Dinand Prinsen bestaat beide dagen uit Jean-Paul de Bruijn, band, Patrick Niessen, 71/2 en Henri Tilleman jr, 47/2. “Als extra reserve hebben we Dave van Geel bij het team gevoegd. Samen met Freddy ter Braak denk ik dat we bij eventuele calamiteiten de zaak goed kunnen opvangen”.
Vrijdag begint de wedstrijd om 18:00 uur en zaterdag zoals gebruikelijk om 11:00 uur. Dit alles speelt zich bij HCR Prinsen aan de Eibergseweg in Haarlo.
. Ingezonden bericht .

Advertentie:

Booking.com

Lees ook