Sport

16 september 2013

HCR Prinsen verliest in Bergeijk van sterk spelend Burgmans Biljarts

HCR Prinsen verliest in Bergeijk van sterk spelend Burgmans Biljarts

Het is HCR Prinsen niet gelukt om de 8-0 overwinning afgelopen weekend tegen Constructor Staalbouw een positief vervolg te geven. In Bergeijk verloor het team van captain Michel van Silfhout met 6-2. De enige winstpartij aan Haarlose kant kwam op naam van Markus Galla, die zijn partij tegen Rik van Beers weliswaar met drie nullen begon, maar daarna ontspon zich een gelijkopgaande partij. Vanaf de twintigste beurt nam de Duitser het initiatief, speelde een perfecte partij met prachtige oplossingen en won na 34 beurten met 32-45.
De captain zelf speelde in het begin tegen Rudy Persijn een goede wedstrijd, maar stond halverwege toch op een achterstand van 22-12, maakte toen een serie van twaalf caramboles en nam daarmee een klein voorsprong. Persijn scoorde daarna weer regelmatiger en toen Van Silfhout in de eindfase de verkeerde bal pakte greep hij dit buitenkansje aan door een serie van zes caramboles te produceren, wat de beslissing in deze wedstrijd betekende: 40-32 in 38 beurten.
Raymund Swertz startte tegen Bert van Manen stroef. Van Manen scoorde er direct flink op los en stond na 17 beurten al op een 38-14 voorsprong. Voor de laatste twee caramboles had hij weliswaar nog zeven beurten nodig, maar hij zette wel een prima prestatie neer met een moyenne van 1.666. Swertz kwam niet verder dan 24 caramboles.
De wedstrijd tussen de beide kopmannen was van hoog gehalte. Marco Jansen startte tegen Dave van Geel ijzersterk met een serie van zeven caramboles. De Zuid Limburger kon even volgen, maar na zes beurten had Jansen al 18 caramboles op het bord staan. Van Geel kwam toch nog goed terug en bij de stand 31-23 leek er nog voldoende kansen voor hem aanwezig om de partij te laten kantelen, maar met series van 1, 8 en 5 caramboles besliste Jansen de wedstrijd in zijn voordeel. Van Geel maakte in de nabeurt nog wel 6 caramboles en kwam daardoor op 29. Jansen speelde uiteindelijk met een moyenne van 1.956. De teammoyennes in deze sterk gespeelde wedstrijd waren: 1.319-1.092.
“We hebben al met al niet slecht gespeeld, maar de tegenstander was vandaag net een maatje te groot voor ons”, aldus Michel van Silfhout.
. Ingezonden bericht .

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook