Home » Borculo » Geen nieuwe woningen voor statushouders
Algemeen
Borculo

29 november 2016

Geen nieuwe woningen voor statushouders

Geen nieuwe woningen voor statushouders

BORCULO – Het college van burgemeester en wethouders vindt het niet meer nodig om de eerder aangewezen locaties voor tijdelijke woningen voor statushouders in stand te houden. Nadat afgelopen zomer de reservelocaties per kern al zijn opgeheven, worden nu ook de ‘eerste locaties’ voor tijdelijke woningen geschrapt.
Het gaat om het schrappen van de volgende locaties:
– Ruurlo: Nieuwe Weg
– Eibergen: Rekkenseweg
– Borculo: Haarloseweg
– Beltrum: Meester Nelissenstraat (ABCTA-terrein)
– Neede: Braak.
Taakstelling wordt gehaald
De ‘eerste locaties’ kunnen worden opgeheven, omdat door het aankopen van bestaande woningen door ProWonen het niet meer nodig is om tijdelijke woningen te bouwen.
De taakstelling voor het 2e halfjaar 2016 voor de gemeente Berkelland bedraagt 61 vergunninghouders. Het ziet er naar uit dat deze taakstelling wordt gehaald. Die verwachting geldt ook voor de taakstelling voor volgend jaar.
Met deze vooruitzichten vindt het college het niet meer nodig om de ‘eerste locaties’ voor het bouwen van tijdelijke woningen in stand te houden.

Wellicht ook interessant voor u:

Kampioenenregen bij v.v. Reünie: 4 teams kampioen
Wens in vervulling: militair korps naar Taptoe Borculo
Mountainbike avondtoertocht rondom en dóór Borculo

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com