Algemeen
Gelselaar

9 december 2016

Slipjacht Gelselaar op zaterdag 10 december

Slipjacht Gelselaar op zaterdag 10 december

GELSELAAR – Morgen, zaterdag 10 december 2016, wordt er rondom Gelselaar weer een slipjacht verreden, door de leden van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging.
Het plaatselijk jachtcomité, bestaande uit Jan Krebbers, Wim Hondelink, Mark Klein Willink, Frank Douglas en Eric Busch, hebben weer een mooie route uitgezet. Er wordt een spoor getrokken met een urinedoordrenkte jutezak en de jachthonden moeten dit spoor zoeken met achter hen de ruiters en de paarden.
Alle ruiters, paarden en honden verzamelen bij Erve Brooks en gaan daarna naar het dorp, waar de “meet” om ca. 13:00 uur zal plaatsvinden in de Schoolstraat. Na de speeches van de heer Houben van de KNJV en de heer Van Oostrum burgemeester van de gemeente Berkelland en het “aanblazen” van de jacht door een Corps Sonneurs gaan de combinaties het veld in.
Nabij Erve Brooks wordt de jacht officieel afgeblazen, rond 15:30 uur door enkele leden van de KNJV en gaan de paarden en de honden weer in de (vracht)wagens. Daarna is er nog de mogelijkheid om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.
Alle grondeigenaren en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om de slipjacht te aanschouwen.

Lees ook:

Foto’s: spectaculaire zonsondergang in Borculo
Stalen plaat verwond man in Gelselaar
Senseo special bij Repair Café Berkelland

Advertentie:

Booking.com

Lees ook