Algemeen
Borculo

9 augustus 2017

Doorstart voor Butterfly World?

Doorstart voor Butterfly World?

BORCULO – In 2013 kwamen de eerste plannen voor een dagattractie en een vakantiepark in Borculo. Dit alles onder de naam: Butterfly World Borculo. Wegens het faillissement van de exploitant, Zodiac Zoos, is het plan geschrapt en zijn de werkzaamheden nooit gestart.
Op de website van Zoo Consultants, een ontwikkelingsbureau uit Warnsveld, is een nieuw plan geplaatst over Butterfly World. Echter niet in Borculo, maar in de stedendriehoek. Dit is het gebied tussen Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Welke plaats in dit gebied is niet bekend. Het idee blijft echter deels hetzelfde en zelfs de schets is relatief hetzelfde als het plan in Borculo.
Op de website staat de volgende tekst: “Er zijn plannen om in de Stedendriehoek een Butterfly World te ontwikkelen. Er is zicht op een geschikte locatie die mogelijk medio 2018 beschikbaar komt. Butterfly World is een unieke overdekte beleving. Deze bijzondere beleving wordt ontwikkeld met als doel recreatie, educatie, natuurbehoud en wetenschap bij het publiek onder de aandacht te brengen. Met name het belang van flora en fauna en daarmee natuurbehoud wordt voorop gesteld”.
Meer informatie is er nog niet, maar het lijkt op het idee van Borculo. De eerste gesprekken zouden al gevoerd zijn en er ligt een concept masterplan en businesscase klaar.

Schets Butterfly World Stedendriehoek

Over Butterfly World Borculo
Het originele plan van Butterfly World Borculo ging om een overdekte vlinderdome. Het thema was, zoals de naam wellicht doet vermoeden, vlinders. Daarnaast zouden er ook nachtdieren komen onder de naam Night Safari en stond er een insectendome in de planning. Dat was nog niet alles, want in de Tempel of Snakes konden bezoekers oog-in-oog komen te staan met slangen, in de Lori Loft zouden lories vrij rondvliegen tussen de bezoekers en in de Discovery Cove kon men snorkelen met zeekoeien.
Naast de dagattractie zou er een vakantiepark komen met ongeveer 225 vakantiehuizen, een subtropisch zwembad en een moviecenter. Op onderstaande foto is te zien hoe groot het plan was. Meer weten of het plan? Klik hier.
Bron schetsen: Eve Architecten

Schets Butterfly World Borculo

Schets Butterfly World Borculo buitenkant

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook