Algemeen
Borculo
Featured

25 november 2019

Weer woninginbraak in Borculo

Weer woninginbraak in Borculo

BORCULO – Voor de tweede keer in korte tijd is er ingebroken in Borculo. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken aan de Zijland en nu is het weer raak.

Dit keer gaat om een woninginbraak aan de Pagendijk. De inbraak is gepleegd tussen zaterdag 23 november 2019 11.00 uur en zondag 24 november 2019 10.00 uur. Of er iets is gestolen, is niet bekend gemaakt.

De politie is op zoek naar getuigen die de inbraak hebben gezien of mogelijk iets verdachts hebben gezien. Heeft u bijvoorbeeld een verdacht voertuig zien staan of zag u iemand die zich mogelijk vreemd gedroeg in de omgeving van de inbraak. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek. Is u iets opgevallen waarvan u vermoedt dat het te maken heeft met deze inbraak? Neem dan contact op de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Meerdere inbraken in Berkelland

Wijkagent Geertjan Sloots meldt op Twitter dat er afgelopen weekend meerdere inbraken zijn geweest in de gemeente Berkelland. Volgens de wijkagent hadden de bewoners in alle gevallen geen verlichting laten branden in de woning. Hij geeft als tip mee aan tijdschakelaar te gebruiken als u overdag de woning verlaat.

Tips tegen woningbraak

  1. Gaat u in de avond weg? Doe een lampje aan in de woning, zodat het lijkt dat er iemand thuis is. Gaat u overdag al weg, stel dan een tijdschakelaar in die de verlichting op een gewenst tijdstip inschakelt.
  2. Laat geen gereedschap slingeren rond de woning. Ook containers of ladders kunnen gebruikt worden om de woning binnen te komen.
  3. Als u overdag de woning verlaat, laat dan een koffiekopje of een glas op tafel staan of laat wat speelgoed op de grond liggen. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is.
  4. Vertel niet op social media dat u op vakantie gaat. Ook inbrekers kijken hierop en hebben connecties die ze mogelijk tips doorgeeft. Deel verhalen en foto’s pas na u vakantie.
  5. Doe ramen en deuren altijd op slot als u de woning verlaat. Ook in een korte tijd kunnen inbrekers toeslaan.
  6. Vertel de buren dat u op vakantie gaat, zodat ze verdachte situaties in de gaten kunnen houden. Veel straten of buurten hebben een WhatsApp groep, waarmee ze verdachte situaties kunnen delen met de buurtbewoners.
  7. Ziet u toch iets verdachts bij uzelf of bij iemand in de buurt? Bel dan de politie via 0900-8844. Bij spoed of heterdaad situaties kunt u bellen met 112.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook