Algemeen
Borculo
Featured

29 november 2019

Bibliotheek op zoek naar nieuwe locatie, leegloop dreigt voor Het Hof

Bibliotheek op zoek naar nieuwe locatie, leegloop dreigt voor Het Hof

BORCULO – Ontmoetingscentrum Het Hof dreigt leeg te lopen, nadat Betula in 2020 ophoudt met bestaan. Gemeente Berkelland heeft de subsidie stopgezet voor de welzijnsdiensten en ook andere huurders van Het Hof moeten op zoek naar een nieuwe plek.

In Het Hof zit onder andere de bibliotheek, lokale omroep Leuk.FM en Betula Welzijnsdiensten. Ook biedt het gebouw onderdak aan diverse koren en wordt Het Hof gebruikt voor diverse activiteiten. In gesprek met Tubantia vertelt een aangeslagen directeur van Betula: “Het stoppen van Betula betekent heel veel. Voor onze medewerkers, maar ook voor alle huurders die nu op zoek moeten naar een nieuw onderkomen.”

Vorig jaar werd Het Hof opgekocht door Stichting Twickel die teleurgesteld is in het voortijdig opzeggen van de huur. De stichting houdt de gemeente Berkelland aan het huurcontract, maar staat ook open voor een andere kandidaat. “Ik wacht rustig af waar de gemeente mee komt. We willen best meedenken.” aldus Egbert Jaap Mooiweer, rentmeester bij Twickel, in gesprek met de krant.

De bibliotheek is inmiddels op zoek naar mogelijkheden voor een nieuwe locatie. Opties zijn bijvoorbeeld een pand in het centrum of een samenwerking met het nog nieuw te bouwen Staring College, dat op zoek is naar een geschikte locatie voor nieuwbouw van de school.

Foto: Google Maps

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook