Algemeen
Borculo
Featured

25 juni 2020

Verlichtingsroute tijdens Septemberfeest gaat niet door

Verlichtingsroute tijdens Septemberfeest gaat niet door

BORCULO – Een aantal weken geleden werd er bekend gemaakt dat er dit jaar geen feesttent zal zijn op de Veemarkt tijdens het Septemberfeest. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Een feest met duizenden feestgangers op 1,5 meter afstand is niet te realiseren voor de organisatie. Wel wordt er gekeken naar andere manieren om toch een klein beetje het Septemberfeest gevoel te krijgen. Een van de opties was het doorgaan van de verlichtingsroute.

Enkele weken geleden is er onder alle deelnemende straten van de lichtroute van vorig jaar een enquête uitgegaan met de vraag of er interesse is in deelname aan de lichtroute. Op basis van de reacties kon het bestuur een besluit maken die zoveel mogelijk aansluit bij de reacties. “Met een response van 89% blijkt wel hoe betrokken iedereen is bij de lichtroute van het septemberfeest en dit geeft ons een heel goed gevoel.” laat de organisatie weten.

“We hebben veel reacties met uitleg gekregen. De reacties zijn in de bestuursvergadering besproken en helaas hebben we moeten concluderen dat het draagvlak voor de lichtroute voor dit jaar helaas niet groot genoeg is. Daarom hebben we besloten om de lichtroute dit jaar niet te organiseren. Dit besluit nemen we met pijn in ons hart.” concludeert het bestuur van Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo

Ook bij de lichtroute stond bij het nemen van het besluit de gezondheid van de deelnemers voorop. Veel straten zouden graag mee willen doen, maar geven aan dat het voor hen lastig is om samen te werken met de huidige regels. Omdat de organisatie niet wil dat straten een risico gaan nemen, is er dan ook besloten dat de lichtroute dit jaar helaas niet door gaat.

LEES OOK: Geen tent dit jaar tijdens Septemberfeest

Advertentie:

Booking.com

Lees ook