Home » Borculo » Foto’s: update sloop voormalige winkelpand
Algemeen
Borculo
Featured
Foto's

11 juli 2020

Foto’s: update sloop voormalige winkelpand

Foto’s: update sloop voormalige winkelpand

BORCULO – De sloop van het voormalige winkelpand aan de Voorstad gaat snel. Begin deze week werden de sloopwerkzaamheden gestart aan de binnenkant van het gebouw. Enkele dagen later was de buitenkant aan de beurt en het grootste gedeelte van het gebouw is inmiddels gesloopt.

Sinds een dierenwinkel de deuren enkele jaren geleden had gesloten, stond het winkelpand leeg. Alleen de woningen waren nog bezet, tot de gemeente het pand kocht. Het gebouw heeft tientallen jaren onderdak geboden aan winkels, waaronder de Hema, de Action, Basismarkt en de Edah. Na de sloop komt er tijdelijk een grasveld.

Plannen voor terugkeer oude haven

Waar het gebouw stond, was ooit een haven waar de Berkelzompen werden in- en uitgeladen. Er zijn plannen om de oude haven te laten terugkeren in de vorm van een waterplein met groen en zitplaatsen. Lees meer over de plannen…

Foto’s:

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 6 december 2022

    BORCULO – Vandaag is de verbouwing van de Coop naar de Plus van start gegaan. Om 13.00 uur sloten de deuren van Coop

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

Booking.com