Home » Borculo » Politie: ‘386 woningen liepen risico bij vuurwerkopslag in woning’
Algemeen
Borculo

19 november 2020

Politie: ‘386 woningen liepen risico bij vuurwerkopslag in woning’

Politie: ‘386 woningen liepen risico bij vuurwerkopslag in woning’

BORCULO – Maar liefst 386 woningen liepen risico door de grote hoeveelheid opgeslagen vuurwerk in een woning in Borculo. Dit laat politie Berkelland weten.

In een woning in Borculo werd afgelopen week zo’n 250 kilo aan illegaal vuurwerk gevonden. De opslag van een grote hoeveelheid vuurwerk wordt aangemerkt als bedrijfsmatige opslag en daarom zijn er strenge veiligheidsvoorwaarden van toepassing. Volgens de politie wordt er een veiligheidsafstand van 400 meter gehouden rondom de opslag. De politie waarschuwt: “Binnen deze veiligheidscirkel is de kans op schade aanzienlijk.”

Bij het aantreffen van het vuurwerk in Borculo vielen 386 woningen binnen deze veiligheidscirkel. “Het mag natuurlijk duidelijk zijn dat mede-wijkgenoten niet gekozen hebben om betrokken te raken tijdens een calamiteit.” aldus de politie.

In een woning mag maximaal 25 kg. consumentenvuurwerk worden opgeslagen. Indien er meer dan 25 kg. vuurwerk aanwezig is loopt u het risico dat dit bij controle in beslag wordt genomen en dat er een proces verbaal wordt opgemaakt.

Foto: Politie Berkelland. (Op de afbeelding is een willekeurige locatie in Borculo geselecteerd. Deze afbeelding geeft niet de locatie van het aangetroffen vuurwerk weer.)

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 28 juni 2022

    Leisurelands zet de volgende stap in de ontwikkelingen op recreatiegebied Hambroekplas. De afgelopen jaren is gewerkt aan het kader voor de realisatie van

  • 26 juni 2022

    BORCULO – Het Septemberfeest en een goede feesttent gaan al vele jaren hand-in-hand. De oude bekende feesttent zal plaats maken voor een nieuwe

  • 23 juni 2022

    BORCULO – De politie van Berkelland heeft vorige week twee minderjarige jognens aangehouden na een beroving in Borculo. Aan de Hoflaan moest het

Booking.com