Algemeen
Geesteren

25 januari 2022

Plan voor 29 nieuwe woningen in Geesteren

Plan voor 29 nieuwe woningen in Geesteren

GELSELAAR – Het college van B&W wil meewerken aan een plan voor de bouw van 29 woningen op de huidige bedrijfslocatie van de familie Florijn aan de Dorpsstraat 14 in Geesteren.

Het verzoek is ingediend namens de familie Florijn. Het plan is ontstaan vanuit een initiatief van de CPO groep ‘Mooi Wonen Geesteren’ en bestaat uit diverse woningtypes, waarmee verschillende doelgroepen worden bediend.

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Wethouder Maikel van der Neut over de plannen: “Na een intensief traject zijn we blij dat er een plan ligt waar alle betrokken partijen mee verder kunnen. We kunnen hierdoor in Geesteren nieuwe woningen bouwen die in een behoefte voorzien, en tegelijk een bedrijfslocatie weghalen uit het hart van het dorp. Het plan is echt een hele mooie impuls voor de leefbaarheid van Geesteren.”

Gestelde voorwaarden aan medewerking

Het college stelt een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden hebben met name betrekking op de soorten woningen en de prijzen waarvoor deze woningen moeten worden aangeboden. Het moet passend zijn bij de doelgroepen in Geesteren. Voor de bij de oorspronkelijke planvorming betrokken geïnteresseerden gelden afwijkende (gunstigere) voorwaarden. Zo wordt onder andere de voorwaarde gesteld dat een aantal seniorenwoningen in CPO verband moet worden gerealiseerd. Ook wordt als voorwaarde gesteld dat er 10 starters/rijwoningen moeten komen in het plan, waarvan 4 als huurwoning met een huur onder de huurtoeslaggrens. Naast voornoemde 10 starters/rijwoningen en 4 senioren woningen bestaat het plan verder uit 6 twee onder één kap en 9 vrijstaande woningen.

Meer ruimte voor nieuwbouw

Het besluit om mee te willen werken aan deze plannen past in het beleid om in de kleine kernen te bouwen naar de behoefte. Met dit plan voorzien we in de huidige behoefte in Geesteren voor nieuwbouwwoningen.

LEES OOK: Meer woningen in alle kernen in gemeente Berkelland

Foto: Stock

Advertentie:

Booking.com

Lees ook